Tilføj

Din indkøbsliste er sorteret efter:

Du har endnu ikke valgt din føtex.

Vælg føtex

Stegt kylling med gyldne kartofler, syltede skalotteløg og portvinssky

Ingredienser

  • stk
    Hele kyllinger
  • spsk
    Stegeolie
  • stk
    Bananskalotteløg
  • stk
    Fed hvidløg
  • stk
    Knuste enebær
  • stk
    Kviste rosmarin
  • dl
    Balsamisk blommeeddike
  • liter
    Hønsefond
  • dl
    Portvin
  • g
    Store kartofler
  • Frisk persille
  • Lidt stegeolie
  • g
    Smør
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
Skriv på indkøbsliste

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader. Befri kyllingerne for vingespidser og steg dem hele i ca. 45 minutter i en forvarmet ovn ved 170 grader. Skræl skalotteløg og skær dem i kvarter. Læg dem herefter i et ildfast fad med hvidløg, enebær og rosmarin og bag dem til løgene er gyldne.

Indkog blommeeddiken i en gryde ved høj varme, så den koges næsten helt væk. Kom hønsefond og portvin ved og kog op igen. Hæld det ved kyllingerne og steg med i ovnen de sidste 30 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 1x1 cm. Tænd for en pande ved moderat varme og kom lidt smør og stegeolie på. Når smørret har bruset af, steges kartoffelternene indtil de er helt gyldne.

Tag kyllingerne ud og lad dem trække lunt mens skyen gøres færdig.

Sigt skyen fra fadet, indkog den til den tykner lidt. Smag til med salt, peber, sukker og lidt mere blommeeddike.

Parter hver kylling i otte stykker: overlår, underlår, vingestykke og bryststykke.

Anretning
Lun kylling i skyen og server med kartofler, løg, frisk persille og evt. med en grøn salat on the side.