Tilføj

Din indkøbsliste er sorteret efter:

Du har endnu ikke valgt din føtex.

Vælg føtex

Letrimmet torsk med agurk, sprødt rugbrød, løg og skyr

Ingredienser

  • kg
    Frosne torskeloin
  • Lidt salt
  • Lidt sukker
  • stk
    Bananskalotteløg
  • stk
    Agurker
  • stk
    Skiver rugbrød
  • g
    Smør
  • dl
    Sherryeddike
  • tsk
    Sukker
  • tsk
    Salt
  • bdt
    Dild
  • dl
    Skyr
  • spsk
    Koldpresset rapsolie
Skriv på indkøbsliste

Sådan gør du

Del torsken i 10 lige store stykker. Læg dem op på et ildfast fad og drys dem med lidt salt og sukker. Lad dem stå i 2 timer.

Skræl skalotteløg og skær dem i smalle både. Flæk agurkerne, skrab kødet ud i en skål og skær dem i grove tern. Gem kødet i en skål. Skær skorperne af rugbrødet og skær skiverne i tern, tilsvarende størrelsen på agurketernene. Rør sherryeddike, 1 tsk. sukker og 1 tsk. salt sammen og vend løg og agurketern grundigt sammen med. Lad det stå og trække i 20 minutter, mens det vendes jævnligt.

Sæt en pande på middelhøj varme, kom smørret på og steg rugbrødsternene sprøde ved jævn varme. Når de er færdige hældes de ud på et stykke fedtsugende papir. Tænd ovnen på 100 grader. Når den er varm bages torskestykkerne i 12-15 minutter. Pluk dilden groft og kom den i en blender sammen med skyr og koldpresset rapsolie. Blend det hele indtil massen er helt jævn.

Anret torsk med skyr-creme, agurker og løg. Pynt med rigeligt dild.