Tilføj

Din indkøbsliste er sorteret efter:

Du har endnu ikke valgt din føtex.

Vælg føtex

Parfait på kyllingelever eller aspargesmousse med hindbærvinaigrette, små salater og rugcroutons

Ingredienser

  • g
    Røget spæk i små tern 0,5 x 0,5 cm
  • g
    Kyllingelever
  • cl
    Økologisk piskefløde
  • stk
    Fed revet hvidløg
  • stk
    Økologiske æggeblommer
  • g
    Salt
  • knsp
    Cayennepeber
  • Hindbærvinaigrette og små salater
  • stk
    Hindbær
  • g
    Friseesalat, skyllet fri for jord og slynget (kun det gule)
  • g
    Feldsalat, skyllet fri for jord og slynget
  • spsk
    Økologisk citronsaft
  • spsk
    Flormelis
  • skiver
    Sønderjysk rugbrød el. rugbrød uden for mange kerner
  • cl
    Jomfurolivenolie
  • Aspargesmousse
  • dl
    Fløde
  • stk
    Fed pillede hvidløg
  • dl
    Drænet hvide aspargessnitter, presset fri for væske
  • stk
    Æg
  • Salt & peber
Skriv på indkøbsliste

Sådan gør du

Parfait på kyllingelever
Tænd ovnen ved 125 grader. Røget spæk kommes i en blender og køres til en helt glat masse sammen med leveren. De øvrige ingredienser kommes i, og dette køres til en cremet masse. Massen sigtes gennem sigte over i en skål - det tager tid, men er det hele værd. Smag endnu engang til med salt og peber. Aluforme eller ramekiner af ca. 1 dl størrelse smøres med smør, og massen fyldes i 10 forme. Formene kommes i et ildfast fad, der hældes kogende vand i fadet, og det kommes i en forvarmet ovn ved 125 grader i ca. 30 minutter. Herefter tages de ud af ovnen, sættes til side i ca. 10 - 20 minutter og vendes herefter ud formene og sættes et lunt sted indtil servering. Man kan lave disse et par dage i forvejen, og de kan lunes i en almindelig ovn eller en mikroovn inden servering, men de kan også sagtens serveres kolde.

Rugbrødsskiverne stikkes ud med samme størrelses form som ramekin eller aluform, resten af rugbrødsskiven skæres ud i meget små tern. Rugbrødet steges sprøde i olie, og det samme gøres med ternene. Afdryppes på fedtsugende papir.

Anretning:
Rugbrødsskiverne sættes på tallerkenen, og parfaiten sættes ovenpå eller omvendt. Citronsaft og flormelis piskes sammen, heri vendes salaten, der drysses let med salt og peber, og salaten lægges på tallerkenen, der drysses med rugbrødstern på salaten, og der pyntes med hindbær.

Aspargesmousse
Tænd ovnen ved 120 grader. Fløden bringes i kog med grofthakket hvidløg og drænet asparges, som skal småsimre i ca. 10 minutter. Dette blendes til en glat masse, afkøles let og blendes yderligere med æggene. Smages til med salt og peber, sigtes gennem et sigte. Dette kommes i 10 ens smurte forme, evt. Ramekin/harlekin eller aluforme. De fyldte forme sættes i ovn ved 120 grader i ca. 25 minutter, indtil massen er fast, sættes til side og afkøles let, vendes ud af formen når de er kølet af.

Rugbrødsskiverne stikkes ud med samme størrelsesform som ramekin eller aluform, resten af rugbrødsskiven skæres ud i meget små tern. Rugbrødet steges sprøde i olie, og det samme gøres med ternene. Afdryppes på fedtsugende papir.

Anretning:
Aspargesmoussen lunes forsigtig på smurt tallerken eller fad i ovnen eller under film 20 – 40 sekunder i mikroovnen, kommes på tallerkenen ovenpå rugbrøds-croutonerne. Citronsaft og flormelis piskes sammen, heri vendes salaten, der drysses let med salt og peber, og salaten lægges på tallerkenen, der drysses med rugbrødstern på salaten, og der pyntes med hindbær.